Eko Targ MikołówEko Targ MikołówEko Targ MikołówEko Targ Mikołów
  • Start
  • Sklep
  • Wystawcy
    • Jak zostać wystawcą
  • Aktualności
  • Kontakt
  • Start
  • Sklep
  • Wystawcy
    • Jak zostać wystawcą
  • Aktualności
  • Kontakt
0

0,00 zł

Jak zostać wystawcą
✕
            Brat rezultatów Zobacz wszystkie rezultaty
            Oczekiwanie na obrazek produktu

            CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BEZGLUTENOWY BIO 500 g – BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)

            13,43 zł

            Brak w magazynie

            SKU: 4005394158005 Kategoria: Dodatki do wypieków i deserów
            Udostępnij
            • Opis
            • Informacje dodatkowe
            • Opinie 0

            SKŁADNIKI
            nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

            OPIS
            Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

            SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
            – Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
            – Mały talerz.

            Przygotowanie z owocami:
            1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
            2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
            3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
            4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
            5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
            6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

            Przygotowanie galaretki z soku:
            1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
            2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
            3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
            4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
            5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
            6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

            UWAGA
            Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

            Przydatne porady:
            1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
            2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
            3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

            Zawartość pektyn w owocach:
            Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
            – Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
            – Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
            – Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

            WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
            Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
            Tłuszcz: <0,5 g
            w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
            Węglowodany: 98 g
            w tym cukry: 98 g
            Błonnik: 1,7 g
            Białko: <0,5 g
            Sól: 0,06 g

            ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
            Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

            Waga 0,51 kg

            Opinie

            Na razie nie ma opinii o produkcie.

            Napisz pierwszą opinię o „CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BEZGLUTENOWY BIO 500 g – BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)” Anuluj pisanie odpowiedzi

            Musisz się zalogować, aby dodać opinię.

            Podobne produkty

            • AGAR BIO 100 g - BIO PLANET

              AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

              25,58 zł
              Dodaj do koszyka
            • WANILIA BOURBON MIELONA BIO 5 g - LEBENSBAUM

              WANILIA BOURBON MIELONA BIO 5 g – LEBENSBAUM

              15,37 zł
              Dodaj do koszyka
            • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g - DARY NATURY

              PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – DARY NATURY

              1,89 zł
              Dodaj do koszyka
            • Sklep
            • Kontakt
            • Polityka prywatności
            • Polityka Zwrotów
            • Regulamin Sklepu
            ©2025 Eko Targ Mikołów. Wszystkie prawa zastrzeżone.
            ✕

            Logowanie

            Nie pamiętasz hasła?

            ✕

            Koszyk

            Przejdź do płatności Zobacz koszyk
            • Sklep
            • Moje konto
            • 0 Koszyk