PULPETY WEGAŃSKIE W SOSIE POMIDOROWYM 430 g – PRIMAVIKA
13,73 zł
26 w magazynie
SKŁADNIKI
woda, pomidory w zalewie 23 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko PSZENNE 11,5 %, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 7 %, kasza manna (z PSZENICY) 3 %, mąka PSZENNA 3 %, mąka kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście SELERA, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], sól, hydrolizat białka roślinnego (zawiera SOJĘ), imbir, cukier, aromaty z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła (zawierają GORCZYCĘ).
OPIS
Usmażone w głębokim tłuszczu pulpety o średnicy 3 cm, zalane sosem pomidorowym o orientalnym smaku. Produkt pasteryzowany. Źródło białka. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pulpety najlepiej przelać bezpośrednnio na patelnię, podgrzewać na małym ogniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 602 kJ/145 kcal
Tłuszcz: 9,9 g
w tym kwasy nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 7,4 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,96 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Waga | 0,71 kg |
---|---|
Wymiary | 8,65 × 8,65 × 12,20 cm |